Ihanska cesta 6, 1230 Domzale
01 721 13 94

Čiščenje kolesa in nega

Čiščenje kolesa in nega

Ni ovir za prave kolesarje

Zima, sol na cesti in kolo? Večina »normalnih« kolesarjev je mnenja, da to ne gre skupaj. No, tisti malo bolj »zmešani« pa pravimo, "seveda gre!". Kolesari se 12 mesecev na leto, ne glede na letni čas, naplužen sneg ob cesti, sol in ostalo nesnago, ki nas obremenjuje v zimskih mesecih. Navsezadnje gremo lahko kolesarit tudi na našo lepo obalo, če doma zares ni pogojev, tako da nemogočih dni za kolesarjenje praktično ni. Eden od ključev za kolesarjenje v težjih vremenskih pogojev je nedvomno dobra oprema, predvsem dobra oblačila. Nekaj nasvetov o oblačenju med kolesarjenjem, smo zapisali v našem blogu nedolgo nazaj: "Pravila oblačenja kolesarja". Ko smo primerno oblečeni, pa na vrsto pride kolo... 

Čiščenje kolesa - brisanje okvirja po pranju Čiščenje kolesa - očiščen menjalnik in verižnik Čiščenje kolesa - mazanje zadnjega menjalnika
 "Po čiščenju kolesa najprej poskrbimo, da okvir in vse dele dobro obrišemo"  "Ko vse dobro oprali in osušili je kolo pripravljeno na nadaljno nego - mazanje"  "Vse gibljive dele, kot so menjalniki, ročice in podobno, lahko namažemo z bolj tekočimi mazivi. Mi smo uporabili silikonski sprej za mazanje"


Kolo po vožnji v zimskih razmerah NUJNO očistimo ali vsaj splaknemo

Kolesa so bila v preteklosti narejena iz železa oziroma jekla in so bila podvržena hitremu rjavenju. Danes, ko so kolesa in njihovi deli narejeni iz aluminija in karbona, je njihova odpornost malo boljša, vsekakor pa tudi aluminij oksidira in kolo oziroma njegovi deli postanejo »zarustani«, to pa avtomatsko pomeni, da ne delujejo. Menjalnik ne deluje tako kot je treba, veriga piska, v gonilnem ležaju nam škriplje in še veliko drugih tegob. No uporabniki, lahko marsikaj storimo, da preprečimo negativne učinke zimske vožnje. Najpomembnejši ukrep je, da kolo vedno po vožnji operemo ali vsaj splaknemo s tekočo vodo, tako bomo preprečili razjedanje soli, ki je priletela s cestišča na kolo in njegove dele. S tem smo opravili šele majhen delež, vendar zelo pomembnega in če bi večina zimskih kolesarjev naredila vsaj to, bi v večji meri uspešno ohranili kolo pred negativnimi učinki soli.

Vsake toliko je dobro kolo "v nulo" oprati

Za temeljitejše čiščenje kolesa bo najbolje uporabiti katerega od namenskih razmaščevalcev za kolesarske dele, ki na njih ne bo napravil dodatne škode. Z razmaščevalcem najprej popršimo po bolj umazanih delih, kot so veriga, zobniki, menjalniki, pedala. Poleg razmaščevalca pa bo zelo prav prišlo tudi namensko čistilo, prav tako z učinkom razmaščevanja, a blažje, namenjeno okvirju, sedežu in podobnim bolj občutljivim delom. Z njim lahko popršimo celotno kolo, torej okvir, pogonski sistem, obroče, gume in vse ostalo. Učinkovati ga pustimo 3 do 5 minut in ga splaknemo s tekočo vodo iz vrtne cevi. Odsvetujemo vam uporabo visokotlačnih vodnih čistilcev, saj ti potisnejo vodo v ležaje in jih s tem uničujejo, če pa ga že uporabimo, naj bo to z razdalje, ob manjšem pritisku. Nikakor visokotlačnega čistilca ne uporabljajte za odstranjevanje madežev od blizu. Za to obstaja krtača ali krpa.

 

Čiščenje kolesa - mazanje ročic zavor kolesa Čiščenje kolesa - brisanje odvečnega maziva z ročice Čiščenje kolesa - mazanje prednjega menjalnika
 "Ob mazanju gibljivih delov ne pozabimo na ročice zavor, zelo pomemben del kolesa"  "Tako kot ostale dele, ki smo jih namazali, seveda tudi na ročica odvečno mazivo obrišemo s krpo"  "Pri nanašanju maziva smo namazali tudi prednji menjalnik"

 

Poleg čiščenja bo kolo navdušeno nad nekaj mazivi

Ko smo kolo dobro splaknili, ga osušimo in pričnemo z mazanjem gibljivih delov na kolesu. Za optimalno delovanje in zaščito kolesa ob naslednji vožnji je zelo pomembno, da vse gibljive dele na kolesu dobro namažemo. Gibljivi deli na kolesu, ki jih je potrebno namazati so: veriga, zadnji menjalnik, prednji menjalnik, zavorne ročice, prestavne ročice, reže ob krmilnem ležaju, stik med vodili sedeža in sedežno oporo, čeljust zavore (velja za V brake in cestne zavore, nikakor čeljust diskov), nekoliko lahko namažemo tudi reže pri ležaju pedal.

POZOR! Pri uporabi katerihkoli maziv in sprejev za mazanje ipd. bodimo vedno pozorni, da jih ne razpršujemo po zavornih površinah, predvsem disk zavor. Le-te zaščitimo s suho in čisto krpo!

V poletnih mesecih se za mazanje koles lahko po večini uporablja le sprej za zaščito kolesa, v teh zimskih, mokrih in slanih razmerah, pa lahko poleg spreja uporabimo tudi mazivo – olje za mokro, v žargonu ga imenujemo WET LUBE. Ta ima malenkost bolj gosto osnovo in ga voda ter sol ne spereta tako zlahka. Po drugi strani pa to pomeni , da ga tudi mi malo težje operemo, a z zgoraj opisanim postopkom ne bo težav.

 

Čiščenje kolesa - mazanje pokrova krmilnega ležaja Čiščenje kolesa - mazanje sedežne opore Čiščenje kolesa - brisanje sedežne opore
 "Pri mazanju ne pozabimo niti na pokrov krmilnega ležaja. Sicer popolnoma v notranjost težko prodremo, a vseeno bomo s tem pripomogli pri daljši življenski dobi ležaja"  "Namažemo lahko tudi spoj med sedežem in sedežno oporo, ki je nemalokrat lahko vzrok za nadležne zvoke med vožnjo. Tako lahko storimo še s številnimi drugim točkami na kolesu"  "Seveda pa še enkrat... ne pozabimo obrisati odvečnega maziva, saj se le-to lahko zasuši in kasneje nase veže le neželeno umazanijo in prah"

 

Članek, ki ga berete je bil pripravljen že pred časom. Vmes smo odkrili nove, boljše izdelke za nego kolesa, a postopki ostajajo enaki. Zato boste na slikah videli druge izdelke, tiste, ki jih uporabljamo zadnje čase, pa boste našli v naši spletni trgovini pod "Čistila & maziva" 

 

Mazanje kolesa začnemo s pogonskim sistemom, namažemo verigo, nato zadnji in prednji menjalnik, pri čemer moramo biti pozorni tudi na najmanjše zglobe in jih namazati. Nekajkrat menjalnike prestavimo gor in dol, da se namastijo in odvečno mazivo obrišemo s krpo. Nadaljujemo z zavornimi ročicami, namažemo zglobe kjer se ročica premika, nekajkrat premaknemo in obrišemo odvečno mazivo. Enako ponovimo na prestavnih ročicah in zavornih čeljustih. Na koncu namažemo še vodilo sedeža, reže pri krmilnem ležaju in pedala. Jaz osebno s silikonskim sprejem poškropim še okvir in ga z bombažno krpo obrišem.

 

Čiščenje kolesa - mazanje verige Čiščenje kolesa - mazanje verige Čiščenje kolesa - brisanje okvirja
 "Na koncu je čas še za najpomembnejše, mazanje verige"  "Verigo bomo najlažje namazali z primernim oljem. Nanašamo ga najlažje na spodnjem delu zanke verige in z zgornje strani. Ob počasnem vrtenju pedal vzvratno enakomerno nanesemo mazivo, ter ga po nekaj obratih obrišemo"  "Na koncu še enkrat okvir obrišemo, z njega odstranimo vso odvečno mazivo in sproti pregledamo kolo, če so še kje ostali neočiščeni in nenamazni deli. Tako bo kolo pripravljeno čakalo na novo dogodivščino"

 

Na malo več voženj je potrebno namazati tudi pletenice in bovdne menjalnikov, ter zavor (to nevelja za disc zavore), saj pletenice rjavijo in se s tem uničujejo. Ponavadi tisti kolesarji, ki uporabljamo kolo v zimskem času, spomladi peljemo kolo na servis in zamenjamo bovdne in pletenice, saj te, ne glede na trud z mazanjem, praviloma v eni zimi odslužijo in so uničene.

Vsekakor pa velja pri vzdrževanju kolesa pozimi pregovor »več kot daš, več imaš«

 

Mitja Tancik – energijabikes.com