Ihanska cesta 6, 1230 Domzale
01 721 13 94

Ekipa Energija uspešno na 4Islands

Ekipa Energija uspešno na 4Islands

Naša ekipa je bila letos prisotna na tekmi 4Islands, ki je zaradi svoje trase prav posebna. Etapna dirka namreč traja štiri dni, vsaka etapa pa poteka na drugem kvarnerskem otoku na Hrvaškem.

Tako se je tekma začela z uvodno etapo na otoku Krku, nadaljevala z obiskom Raba in Cresa, ter zaključila z najtežjo etapo na otoku Lošinj. Tako poleg samega dirkanja poseben izziv predstavlja tudi logistika za tekmovalce, saj se morajo seliti z otoka na otok, kar v nekaterih primerih ni tako zelo mimogrede.

Naša ekipa je v boj poslala Mitja Tancika in Gregorja Dimica, spremljali pa so ju maserka Vida, fotograf in video snemalec Tine, ter vodja odprave, Marjan. Dirkanje so vsi skupaj opravili z odliko, saj sta po štiri dneh borbe Mitja in Gregor končala na odličnem četrtem mestu, kot druga najboljša slovenska ekipa. Premagala sta ju Hribovšek in Tavčar s sosednjega Calcita.

Poleg samega dirkanja pa je naša ekipa opravila odlično delo, nekaj kar redko vidimo na slovenski kolesarski sceni, saj so nas presenetili z vsakodnevnim javljanjem v obliki video reportaž, pri čemer gre seveda največ zaslug prav Tinetu, ki je skrbel za ta del odprave.

Tako so pripravili tri reportaže, sledi pa še skupna, ki jo objavimo v naslednjih dneh.

 

Najprej so se tekmovalci pomerili na Krku:

 

Nato so se podali na Rab in Cres:

 

Zaključili pa so na Lošinju: