Ihanska cesta 6, 1230 Domzale
01 721 13 94

Ekipa Energije uspešno v SloEnduro sezoni 2015

Ekipa Energije uspešno v SloEnduro sezoni 2015

Naša ekipa v enduru je minuli konec tedna prejela prav posebno priznanje, saj so v letošnji SloEnduro sezoni uspeli ugnati prav vse nasprotne ekipe in se na koncu veselili skupne zmage v seriji.

 

V ekipnem točkovanju je bila letošnja sezona izjemno napeta. V začetku sezone so vodstvo prevzeli tekmovalci ajdovske ekipe Kamplc Racing z našo Energija in cerkljanskim Pedalom tik za petami. Kasneje se je vrstni red obrnil in naša ekipa je prevzela vodstvo, a ne za dolgo, Kamplci so ponovni skočili pred naše. Tako so si še nekajkrat v sezoni izmenjali položaj v vodstvu, na zadnji tekmi pa je naši ekipi uspel dober rezultat, s katerim so tudi prevzeli vodstvo in skupno zmago v sezoni. Na drugem mestu so pristali Kamplci, na tretjem pa ekipa Pedala iz Cerknega.

Na zaključni prireditvi sezoni, ki je minulo soboto potekala v ajdovski Hiši mladih, je čast za prevzem nagrade dobil Nejc Huth, ki je tudi zbral največ točk v letošnji sezoni. Poleg ekipne zmage se je veselil tudi petega mesta v absolutni razvrstitvi in drugega mesta v seriji 4Fun. Od naših so nagrade za tretja mesta v kategorijah osvojili še Ana Zupan v seriji 4Fun, Ciril Zupan v kategoriji mladinci in Jaka Tancik v kategoriji Master 1.

Za letošnjo najboljšo tekmo sezone je bila izbrana tekma Enduro Cerkno v organizaciji cerkljanskega ŠD Pedal, skupni zmagi v seriji pa sta osvojila Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) in Nina Rupnik (MBK SportR.si).

 

Foto: Nejc Bole/Kamplc.net