Ihanska cesta 6, 1230 Domzale
01 721 13 94

Magnetna terapija MAGUS

Magnetna terapija MAGUS

Magnetna terapija za športnike

Magnetna terapija ima širok spekter uporabe, ena izmed so zagotovo športniki - kolesarji. Ker so med njimi tako rekreativci, kot tudi tekmovalni kolesarji Energije, smo se odločili predstaviti magnetno terapijo Magus, ki jo naši kolesarji uporabljajo.
V prispevku lahko preberete, kaj je magnetna terapija in kako deluje ter za kaj jo uporabljajo športniki - kolesarji:

Magnetna terapija za kolesarje pomeni hitrejšo regeneracijo in uspešno rehabilitacijo, več si preberite na povezavi.

Kaj je magnetna terapija?

Magnetna terapija je vrsta fizikalne terapije, ki jo lahko izvajate tudi doma. Magnetna terapija Magus je v obliki blazine, ker je zato uporaba na domu ali potovanju lažja. Magnetna terapija športniku - kolesarju veliko doprinese na nivoju hitrejše regeneracije in kvalitetne in hitrejše rehabilitacije, kadar gre za poškodbo.

Kolesar Kristijan Koren je uporabil magnetno blazino Magus, ko mu je počila kost na tekmovanju po Franciji. Preberite kako magnetna terapija pomaga za ZLOM KOSTI.

Kako deluje magnetna terapija?

Magnetna terapija deluje na osnovi magnetnega polja, ki je največji približek Zemljinemu magnetnemu polju in nizkih frekvenc do 21 Hz. Že Nikola Tesla je vedel, da je magnetno polje učinkovito na ljudi, danes pa tovrstno terapijo imenujemo kar terapija 21. stoletja, ker je učinkovita metoda, ki nima neželenih stranskih učinkov.

Za kaj se uporablja Magus?

Magnetna terapija se največ uporablja za bolezni oziroma bolečine v sklepih in križu, pri športnikih za hitrejšo regeneracijo in pri športnih poškodbah. Opredelimo najpogostejšo uporabo Magus blazine:

  • ARTRITIS je bolezen, ki je povezana z vnetjem v sklepih. Sicer poznamo več vrst artritisa, ki ljudem povzroča bolečino in nelagodje v sklepih, pri športnikih pa so poznana vnetja tetive, ki jo strokovno imenujemo TENDINITIS ( Ahilova tetiva, vnetje komolca ali zapestja ).

Športniki poznajo artritis - tendinitis, najpogostejše je vnetje Ahilove tetive.

  • BOLEČINE V KRIŽU so zelo pogoste, tako pri mladih kot starejših. Bolečina v križu je poznana tudi kolesarjem, če njihovo kolo ni primerno nastavljeno na njihovo telo. Največ je uporabnikov po 50. letu, ko pride do bolečin v križu zaradi obrabe.

 

Bolečine v križu so tesno povezane z obrabo malih sklepov hrbtenice, kar imenujemo degenerativne spremembe.

Kako magnetna terapija koristi kolesarju?

Kolesarji uporabljajo Magus blazino na različnih programih:

  • program 3, ki traja 15 min: SPROŠČANJE MIŠIC IN NAPETOSTI
  • program 7, ki traja 30 min: TRETMA OKSIGENACIJE IN HKRATI POSPEŠEVANJE CIRKULACIJE
  • program C1, ki traja 30 min: POVRŠINSKA NAPETOST IN BOLEČINE V MIŠICAH

Ker magnetna terapija deluje na celice, na njihovo celično membrano, se le-te hitreje obnavljajo. Tako se mikropoškodbe po napornih treningih regenerirajo hitreje in kolesar je pripravljen na nove podvige. Pri tekmovalcih je to zelo pomembno, hitrejša regeneracija.
Kadar pride do neljubih poškodb ali bolečin, se uporabijo za to namenjeni programi.
Magnetna terapija Magus je tako priznana vrsta terapije, brez katere si moderne fizioterapevtske obravnava na znamo predstavljati.

 

Avtor: Tina Štifter iz  www.magus.si