Ihanska cesta 6, 1230 Domzale
01 721 13 94
- 12%
CUSH CORE

CUSH CORE SINGLE sistem proti predrtju

Vložki za plašče so v zadnjih letih naredili veliko revolucijo v kolesarstvu, CUSH CORE pa velja za vodilnega med vsem proizvajalci in po naših preizkusih to drži.
Med plaščem in obročem je nameščen vložek, narejen iz posebne pene, ki skrbi za to, da ob udarcu ovire s terena (skala ali korenina, npr...), plašče na sede direktno na obroč, ki ga zelo rad preseka, ampak vložek prestreže udarec in v veliki večini prepreči predrtje plašča. Seveda obenem zaščiti tudi obroč, ki je ponavadi precej dražji od plašča. Ob močnih udarcih, brez vložkov, lahko hitro nastane precej škode. Preberi več...

Proizvajalec:
89,90 € 79,00 €
Pošlji povpraševanje

Vložki za plašče so v zadnjih letih naredili veliko revolucijo v kolesarstvu, CUSH CORE pa velja za vodilnega med vsem proizvajalci in po naših preizkusih to drži.

Med plaščem in obročem je nameščen vložek, narejen iz posebne pene, ki skrbi za to, da ob udarcu ovire s terena (skala ali korenina, npr...), plašče na sede direktno na obroč, ki ga zelo rad preseka, ampak vložek prestreže udarec in v veliki večini prepreči predrtje plašča. Seveda obenem zaščiti tudi obroč, ki je ponavadi precej dražji od plašča. Ob močnih udarcih, brez vložkov, lahko hitro nastane precej škode.

Največja prednost tega je, da se lahko plašče vozi ob nižjem pritisku, ki pa omogoča več oprijema in boljše blaženje udarcev s terena.

Poleg odlične zaščite proti stranskem predrtju pnevmatike oz. ''snake bite'' in učinkovite zaščite obroča pred poškodbo, ima Cush Core še dodatne prednosti, in sicer:

* omogoča bolj tekočo vožnjo, ker v pnevmatiki deluje kot blažilec,

* nudi boljšo stabilnost bočnice pnevmatike  - preprečuje deformacijo pnevmatike v zavojih. Stik pnevmatike s podlago je večji, ker profil pnevmatike  nalega na podlago bližje pravemu kotu,

* bolj učinkovito, tekoče in konsistentno delovanje vzmetenja -  vzmetenje potrebuje manj hoda, da absorbira udarce, ker del blaženja prevzame vložek

* tudi nekoliko manjši kotalni upor pnevmatike  in še dodatno se lahko vozi z nižjim tlakom,

* v primerjavi s podobnimi izdelki drugih proizvajalcev je bolj trajen, se ne izrablja oz. popolnoma poškoduje ob naletih pnevmatike na oviro.

 

Podrobnejši prikaz najdete na tej povezavi: https://www.cushcore.com/how-cushcore-works/

Vložki so bili sprva najbolj zanimivo za enduro kolesarje, ki se na terenu srečujejo z mnogimi podlagami in težko prilagajajo sestavo plaščev in pritisk v gumah. Na vzponu bi najrajši imeli zelo lahek plašč, na spustu pa bi bilo najbolje imeti kar plašče za spust, ki pa so zelo težki. Med spustim bi na nekaterih odsekih rajši imeli višji pritisk, da bi se izognili predrtju plašča, a ta visok pritisk lahko predstavlja težavo, ko se srečamo npr. z razdrobljenim terenom na trdi podlagih (npr. pesek na večjih skalah). Takih ekstremov je pri enduro uporabi ogromno in tako so uporabniki kmalu spoznali, da so vložki zelo smiselni.

Ni pa dolgo trajalo, da so prednosti teh vložkov spoznali tudi drugih uporabniki. Menimo, da je zadeva vse bolj aktualna, ne le za enduro / DH kolesarje. Učinkovito se lahko uporabljajo tudi za XC kolesa, kot za ciclocross in predvsem gravel, kjer so "avanture" lahko včasih zelo ekstremne in nikoli ne veš kaj te čaka.

Posebna kategorija uporabnikov, ki bi jim CUSH CORE uspel rešiti dan, pa so uporabniki e-koles. Kolesa so večinoma precej težja, z njimi pa se lotevamo terenov, ki se jih prej nikoli nismo, saj so nam bili brez baterije težje dostopni. Tam se hitro zgodi napaka in predrtje gume, ki pa nas lahko stane sicer zelo lepe izkušnje s kolesom v naravi.

Za hitrejšo montažo se priporoča uporabo v ta namen razvitega orodja BEAD DROPPER, nasveti za montažo pa so prikazani v videu proizvajalca:

https://www.cushcore.com/installation/

CUSH CORE je proizveden v različnih dimenzijah, katere so večinoma vse dostopne tudi pri nas:

CUSH CORE 27.5 PRO -  Za obseg plašča 27.5 in debelino plašča od 2.10 do 2.60

CUSH CORE 29 PRO -  Za obseg plašča 29 in debelino plašča od 2.10 do 2.60

CUSH CORE 29 XC -  Za obseg plašča 29 in debelino plašča od 1.80 do 2.40

CUSH CORE GRAVEL/CX - Za obroče 28 in debelino plašča 33mm do 46mm

Če želite, da bi vam blago poslali po pošti, nam s tem sporočilom sporočite vaše želje. Kontaktirali vas bomo za dodatna navodila, če jih bomo potrebovali.