Ihanska cesta 6, 1230 Domzale
01 721 13 94

Pogoji prodaje

Podatki podjetja, ki upravlja spletno stran www.energijabikes.com

Energijabikes, trgovina in servis koles, d.o.o.

Ihanska cesta 6

1230 Domžale

ID za DDV: SI75614251

Podjetje Energijabikes, trgovina in servis koles, d.o.o., je vpisano v sodni register z dnem 17.1.2020, pod zaporedno številko 2020/1870, Matična številka 8585555000. Davčna številka: SI75614251

 

V spodnjih vrsticah najdete informacije o:

  • poteku naročila
  • dobavljivosti izdelkov
  • dostavi blaga in stroških
  • plačilnih pogojih
  • vračilu ali zamenjavi blaga
  • veljavnosti ponudbe in cene
  • garanciji
  • nepravilni uporabi in škodi
  • varovanju podatkov

 

Potek naročila

Naročila potekajo preko spletne pošte navedene na stran www.energijabikes.com. Na naveden naslov nam prosimo pošljite vaše povpraševanje in s svetovanjem vam bomo poskušali najti pravi izdelek za vas. Ko se boste dokončno odločili za nakup izdelka, nam boste to preko maila potrdili in nam sporočili vaš naslov za dostavo.

O načinu plačila se bomo prav tako dogovorili ob potrditvi naročila. Izdelek vam lahko pošljemo s plačilom po povzetju ali pa vam pošljemo predračun, ter vam po prejetem plačilu pošljemo naročilo in račun.

Po prejetem plačilu in odpremi blaga, vas bomo o tem obvestili preko spletne pošte ali telefona, odvisno od načina komunikacije.

Ko bo naša ekipa naročilo prejela, bo pripravila naročene izdelke in vas obvestila o pripravljeni pošiljki, ki nato pri nas le še čaka na prevzem.

Ob izdaji blaga bo naša Energijabikes, d.o.o. izstavila račun za naročeno blago, ki velja kot pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem in je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Račun bo kupec skupaj s pošiljko prejel na svoj naslov, Energijabikes, d.o.o. pa bo kopijo hranila v svojih knjigah in v spletni obliki. Na zahtevo naročnika lahko kopijo računa kadarkoli naroči po navadni ali spletni pošti, pri tem pa mora navesti datum nakupa, ter številko računa ali naročila.

 

Ekipa Energijabikes se lahko v vsakem primeru odloči, da bo naročilo preverila in v kolikor ne dobi potrditve, lahko odkloni pošiljanje.

 

Pred obvestilom o pripravljeni pošiljki, lahko naročilo vedno spremenite ali pa ga prekličete, brez stroškov. Ko je blago odposlano na vaš naslov, ga lahko vrnete ali zamenjate na vaše stroške v roku 14 dni od prejema pošiljke oz. nas v tem roku obvestite o nameri zamenjave ali vrnitve blaga.

V primeru vračila blaga se Energijabikes, d.o.o. zavezuje, da bo plačano kupnino vrnila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Podjetje pri prodajnih pogodbah lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Zato si Energijabikes, d.o.o. pridružuje pravico za zadržanje vračila prejetih plačil po omenjenih pogojih.

 

Dobavljivost izdelkov

Vsa naročila izdelkov iz zaloge bodo odpravljena v roku 3-5dni.

V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas bomo ob prejemu naročila seznanili o dobavljivosti izdelka, preko emaila, ki ga boste pustili ob naročilu.

Za hitrejše in lažje obveščanje, vam svetujemo, da nam ob naročilu pustite tudi telefonsko številko, ki jo bomo uporabili le za namen usklajevanja dobave ob dotičnem naročilu.

 

Dostava blaga in stroški

Preko družbe GLS.

Naročeno blago v naši trgovini, na dom ponavadi dostavlja družba GLS, nekatere pakete pa lahko dostavimo tudi sami, predvsem kolesa.

Energijabikes, d.o.o. bo v primeru pošiljanja blaga preko GLS zaračunala stroške pošiljanja, ki so odvisni od teže in velikosti paketa.

Informativni stroški pošiljanja: 

Teža paketa Strošek pošiljanja z GLS EUR)
do 10kg 4,00
nad 10kg 7,00
Kolesa (radij 20km od naše trgovine) 15,00eur
Ostale dostave Po dogovoru

*vse navedene cene za stroške dobave vsebujejo 22% DDV.

**cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo pri nekaterih pošiljkah. V primeru odstopanja stroška od navedenega pri naročilu, bomo stranko na to opozorili in sporočili strošek še pred oddajo pošiljke. 

 

Osebni prevzem

Blago naročeno preko spletnega obrazca, lahko prevzamete tudi osebno, v naši trgovini (kje se nahajamo, najdete v kontaktih). Ob naročilu obvezno v opombah opozorite na to, da boste blago prevzeli osebno in kdaj, da se ne bi zgodilo, da vam blago pošljemo na dom.

 

Plačilni pogoji:

Pošiljanje preko GLSa

V primeru, da vam bomo blago poslali preko družbe GLS, ga lahko plačate po povzetju, ki je tudi naš osnovni način plačila ob pošiljanju na dom. Stroški plačila po povzetju so navedeni v tabeli, v rubriki "dostava", zgoraj.  

Blago lahko plačate tudi preko transakcije po predračunu. O tej možnosti nas opozorite ob oddaji naročila. Po prejemu naročila, vam bomo na email poslali predračun, po prejetem plačilu pa odposlali blago.

Način plačila po povzetju je naš osnovni način plačila v primeru pošiljanja preko družbe GLS. Če ob naročilu v opombah ni navedeno drugače, bo naša ekipa avtomatsko upoštevala način plačila po povzetju. V kolikor izberete drug način plačila, nas na to opozorite v opombah ob oddaji naročila.

 

Osebni prevzem

Ob osebnem prevzemu lahko blago plačate z gotovino, plačilnimi in kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Karanta, Diners).

 

Vračilo in zamenjava blaga

Vračilo blaga

Kupec ima pravico da v roku štirinajstih (14) dni od prevzema blaga oz. nakupa, blago vrne ali zamenja brez kakršnekoli odškodnine. V vsakem primeru kupec nosi stroške vračila blaga oz. dostave na naš naslov. O vrnitvi blaga mora kupec prodajalca obvestiti najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga na naš naslov ali email, nato pa v 30 dneh od nakupa vrniti blago. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v originalni embalaži, kot jih je kupec prejel. Vrnjenemu izdelku mora biti priložen račun in vloga z podatki kupca ter transakcijskim računom, kamor lahko kupcu vrnemo denar. Denar bo po prejetju izdelka nakazan na naveden TRR.

V primeru vračila blaga se Energijabikes, d.o.o. zavezuje, da bo plačano kupnino vrnila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Podjetje pri prodajnih pogodbah lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Zato si Energijabikes, d.o.o. pridružuje pravico za zadržanje vračila prejetih plačil po omenjenih pogojih.

 

Zamenjava blaga

v kolikor kupec želi zamenjati izdelek za drugega, nas mora o tem prav tako obvestiti na naš naslov ali preko emaila. Nato blago vrne na naš naslov in po prejetju, mu bo naša ekipa odposlala nov izdelek. Če bo izdelek dražji, bomo zaračunali razliko v obliki odkupnine, paketu pa priložili nov račun za nov izdelek in vrnitev prejšnšnjega. Če bo izdelek cenejši, bomo razliko vrnili na kupčev TRR, ki nam ga mora v tem primeru posredovati ob vrnitvi izdelka.

 

Želite vrniti izdelek?

Enostavno. Obvestite nas na naš email. Pošljite izdelek na naš naslov, skupaj z dopisom, kjer nam pustite vaše podatke za vračilo denarja.

 

Želite zamenjati izdelek?

Enostavno. Obvestite nas o menjavi in povprašajte o zalogi novega izdelka, ki ste ga izbrali. Po potrditvi zaloge, lahko star izdelek pošljete na naš naslov, mi pa vam bomo poslali novega. Če je izdelek, ki ga vračate dražji od novega, navedite podatke za vračilo razlike. Ob vsaki menjavi bo priložen račun, kjer bo razvidno vračilo izdelka in zaračunan nov izdelek, ter prikazana razlika med njima, ki jo bosta kupec in prodajalec poravnala na opisani način.

Obrazec za vračilo blaga oz. odstop od pogodbe

Obrazec za vračilo blaga oz. odstop od pogodbe: obrazec

 

Zmanjšanje vrednosti blaga 

Pri vseh vračilih in zamenjavah potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Veljavnost ponudbe in cene

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene v spletni trgovini so informativne. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja (barva…)
Dopuščamo napake pri vnosu podatkov. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen.

Cene na tej spletni strani veljajo le za spletne nakupe na www.energijabikes.com in se v nekaterih primerih lahko razlikujejo od cen v naši fizični trgovini: Energijabikes, d.o.o., ki se nahaja na Ihanski cesti 6, v Domžalah.

 

Garancija

Za vse artikle velja garancija po pogojih proizvajalca in sicer najmanj 12 mesecev. Potrošni material (verige, zavorne obloge ...) nima garancije.
Proizvajalec jamči, da bo izdelek brezhibno služil svojemu namenu, če se boste ravnali po danih navodilih. Garancijo uveljevljate neposredno pri uvozniku oz. na pooblaščenem servisu. Proizvajalec jamči, da bo na svoje stroške odpravil pomanjkljivosti oziroma napake na izdelku. Če reklamacijo uveljavljate v trgovini, kjer ste izdelek kupili, ga morate obvezno dostaviti v originalni embalaži skupaj z garancijskim listom in računom. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije. Garancijski rok začne teči z dnem nakupa izdelka.
Garancija ne velja, če se ugotovi da je kupec z izdelkom ravnal nepravilno ali malomarno, če je okvara posledica višje sile (strela) ali mehanske poškodbe s strani kupca. Garancija ne velja, če kupec ne predloži pravilno izpolnjenega garancijskega lista oziroma računa za izdelke, za katere se ne izdaja specifičnega garancijskega lista.

 

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake 

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
-       odpravi napako na blagu ali
-       vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
-       blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
-       vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Če obstoj napake na blagu ni sporen, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu sporen.

 

Nepravilna uporaba in škoda

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

 

Varovanje podatkov

Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.